Általános bemutatás

Kórház Menedzsment

Mb. Főigazgató:
dr. Mogyorósi József Gyula 
e-mail: titkarsag@kisberkorhaz.hu
Tel:34/552-609


Mb. operatív  igazgató:
Lázár Éva 
e-mail: titkarsag@kisberkorhaz.hu
Tel:34/552-609


Mb. Ápolási igazgató:
Nagyné Iványi Gabriella
e-mail: titkarsag@kisberkorhaz.hu
Tel:34/552-609


Az 1946-os alapítású Kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház és Rendelőintézet járóbeteg-szakellátás, illetve aktív és krónikus belgyógyászat területén a Kisbéri Kistérség, illetve Komárom-Esztergom Megye; a rehabilitációs tevékenység szempontjából a Közép-Dunántúli Régió fontos egészségügyi intézménye. Szakmai eredményeink szerint, - a járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátás, illetve a rehabilitációs tevékenység szakmai mutatói alapján, valamint az ellátott lakosság visszajelzéseit tekintve - Kórházunk működése a jelenlegi keretek és lehetőségek között sikeres.

Tevékenységünk során a rendelkezésre álló fejlesztési források hatékony felhasználásával, új és korszerű ellátások bevezetésével, szakmai szempontból magas színvonalú, gazdasági szempontból fenntartható működésre törekszünk.

A kisbéri önkormányzat által 2004 májusában elnyert 2,1 milliárd Ft értékű címzett pályázati támogatás lehetővé tette, hogy 2006 őszére elkészüljön egy új egészségügyi szolgáltatást nyújtó épület, amely a szakmai igényeket a kórház által végzett szolgáltatási területen kielégíti.

Az intézményben a beruházásnak köszönhetően a törvényben előírt tárgyi minimum feltételek biztosítottak, a személyi minimum feltételek előírásainak a kórház eleget tesz.

Jelenleg a kórház 30 ágyas gastroentreológiai rehabilitáció osztályon, 27 ágyas krónikus belgyógyászati osztályon, 77 ágyas rehabilitációs osztályon és 30 ágyas pszichiátriai rehabilitációs osztályon nyújt fekvőbeteg-szakellátást a területi ellátási kötelezettségébe tartozó lakosok részére. A krónikus ellátás tekintetében 20 116 fő, míg a rehabilitáció tekintetében 48 836 lakos az ellátási kötelezettség.

A mozgásszervi rehabilitációs osztályon a mozgásszervi betegek, a gyulladásos, reumatológiai betegek rehabilitációja mellett, a konzervatív ortopédiai kórképekben (degeneratív gerinc, és ízületi megbetegedések, scoliosis, spondylolisthesis, M. Scheuermann, csípőficam, genu varum, valgum, stb.), csontbetegségekben, neurológiai, neurovascularis betegségekben szenvedők, traumatológiai beavatkozások következtében indokolt, valamint egyes belgyógyászati kórképekhez társuló mozgásszervi betegek rehabilitációja történik.

2016 óta a kórház rehabilitációs profilja tovább bővült. 30 ágyas pszichiátriai rehabilitációs osztály az ország teljes területéről fogad előjegyzést követően pácienseket. A csoportrezsimben működő osztályon a pszicho- és szocióterápia széles skáláját használják.

A rehabilitáció területén a mozgásszervi rehabilitáció mellett, a neuro-rehabilitáció is beindult, ezáltal nőtt az osztályon kezelt súlyos agysérültek aránya, mely megnövelte a neuro-pszichológiai és a logopédiai kezelések számát is. Az osztályhoz csatolva mozgásszervi rehabilitációs ambulancia is működik, ahol előzetes időpont egyeztetés után fogadjuk a háziorvosok által beutalt betegeket.

A járóbeteg-szakrendelés jelenleg 27 szakmában működik, 388 szakorvosi órával, illetve 135 nem szakorvosi óra kapacitással. Az intézmény diagnosztikai háttere biztosított, terápiás szolgáltatásokkal rendelkezik. A fizioterápia területén hydroterápiára (subaqualis torna, pillangókád, súlyfürdő, tangentor), gyógymasszázs, tornatermek, valamint elektroterápiás kezelések elérhetők. A 2006. évben befejeződött korszerűsítés által a betegellátás komfort fokozata nőtt, a terápiás szolgáltatások köre bővült.

Az intézmény menedzsmentje kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fejlődésből és szükségletekből eredő változásokra megfelelő időben, megfelelő módon, szakmai stratégiával reagáljon. Ezért 2009. évben a kórház működtetésével kapcsolatban annak érdekében, hogy takarékos és költséghatékony gazdálkodást realizálhassanak szakmai szempontból felülvizsgáltuk a járóbeteg-szakellátás struktúráját. Ennek kapcsán lehetővé vált kistérségi szinten a hiánypótló ERCP szolgáltatás bevezetése, ugyanakkor pulmonológiai, allergológiai, immunológiai szakrendelés indult el heti négy órában, valamint EEG és EMG szolgáltatás indult heti 4 szakorvosi órában az ideggyógyászati szakellátás kiegészítéseként, mely ellátások szintén hiánypótlóak.

Mindemellett újra indították a kistérségben a Mozgó Gyermekgyógyászati Szakorvosi Szolgálatot és a tulajdonos önkormányzat támogatásával 2010. január 1-től átvették a kistérségi háziorvosi ügyeleti szolgálat működtetését is.

A Kórház szakmai fejlesztési célja egyrészt a rehabilitációs szolgáltatások szakmai színvonalának és technológiai hátterének bővítése, a mozgásszervi rehabilitációt is igénylő társszakmákkal való további profilbővülés, a rehabilitációs profil szélesítése és megerősítése.