Szakrendelések

Magánrendelések

 

Pszichiátriai Rehabilitáció

Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály

Szakkórházunk új profillal bővült. 2016. nyarán átadásra került egy új, modern, minden igényt kielégítő 30 ágyas pszichiátriai rehabilitációs osztály.

Minden kórterem modern, maximum háromágyas (egyágyas elhelyezés térítési díj ellenében igénybe vehető, ha a szakmai szempontok ezt nem kontraindikálják), mozgássérültek által is használható, fürdőszobával, ágyanként beépített ruhásszekrénnyel és kábeltelevíziós lehetőséggel ellátott. Az osztályon a betegek kényelmét szolgálja az étkező és televíziós helység is. Csoportszobák, foglalkoztató ad teret a terápiás munkának.

A terápiás team az egyéni rehabilitációs tervek elkészítése után a pszicho- és szocioterápiák széles skálájával és a csoportmunka egyéni összehangolásával segít az olyan betegeknek, akiknek állapota stabil ugyan, de az életminősége a rehabilitációval javítható. Ez természetesen vonatkozik az olyan krónikus testi betegségben szenvedőkre is, akiknek az állapota, az életminősége a lélektan segítségével javítható.

Az osztályra előjegyzést és felvételi konzultációt követően – a felvételi konzultáció eredményének függvényében – kerülnek felvételre betegek, akik a terápiás szerződés elfogadásával, aktív és maradéktalan együttműködést vállalnak gyógyulásuk érdekében.

Az előjegyzéshez előzetes konzultáció szükséges.

A konzultáció menete:

A beteg kezelőorvosa (családorvos, pszichiátriai szakorvos) megírja az „előjegyzés konzultációs anyagát” és elküldi postán: 2870 Kisbér, Iskola u. 11. Vagy emailben: pszichiatriairehab@kisberkorhaz.hu

Ez tartalmazza:

• a beteg nevének iniciáléját,

• a beteg nemét,

• a beteg korát, a beteg kórelőzményének összefoglalóját,

• beteg beutaláskori rövid státusát,

• aktuális gyógyszerelését

• a beteg diagnózisait,

• a kezelőorvos által megfogalmazott terápiás célt,

• a kezelőorvos nyilatkozatát arról, hogy a beteg képes a 6 hetes (az egyéni terápiás tervtől függően) rehabilitációs folyamatban (csoportok, terápiák, foglalkozások) aktívan részt venni,

• szükségesek a beutaló kolléga elérhetőségei is (telefon, email, postacím).

A konzultáció anyaga nem tartalmazhat a betegre vonatkozó személyes adatokat.

Amennyiben az előjegyzési konzultációs anyag alapján stábunk alkalmasnak véli a beteget a programban való részvételre, úgy erről a beutaló kollégát értesítjük és kérjük jelezze betegének pozitív döntést. Ezt követően a beteg a részletek megbeszélése végett felveszi velünk a kapcsolatot a 06-34/552-600/302-es melléken, emailben: pszichiatriairehab@kisberkorhaz.hu. Amennyiben a beteg állapota nem alkalmas a rehabilitációban való részvételre, a területileg illetékes ellátóhoz, illetve a beutaló ellátóhoz kerül visszairányításra.

postán : 2870 Kisbér, Iskola u. 11.

emailben: pszichiatriairehab@kisberkorhaz.hu

telefonon:06-34/552-600 / 302

Az „előjegyzési konzultációs anyag” nem azonos a beutalóval, melyet kérünk az előjegyzés visszaigazolását követően a BEUTALÓT betege számára biztosítani.

A beutalónak tartalmaznia kell:

- beutalókódot,

- naplószámot,

- beutaló orvos pecsétszámát.

2021-ben induló turnusaink:

-november 24.

-december 15.

-2022 január 5.

-2022 január 26.

-2022 február 16.

A beteget kiértesítjük a felvétel időpontjáról és a szükséges tudnivalókról.

Osztályvezető:

dr.Kassai-Farkas Ákos c. egyetemi docens, pszichiáter, neurológus, addiktológus pszichiátriai rehabilitáció szakorvosa, társadalom orvostan szakorvosa, csoportterapeuta, pszichodramatikus, auditor.

Osztályvezető főnővér:

Horváth Katalin diplomás ápoló

Az osztály munkatársai:

Dr. Litkei Éva pszichiáter,

gyermek pszichiáter, pszichiátriai rehabilitáció szakorvosa

Dr. Hadnagy Anita pszichiáter szakorvos

Csere Márta zeneterapeuta

Pálos Anna művésztetterapeuta

Juhász Mónika klinikai szakpszichológus

Agócs Noémi klinikai szakpszichológus jelölt

Rácz Lajos klinikai szakpszichológus

Kissné Zobor Zsuzsanna foglalkoztató

Bencsik Beáta pszichológus

Geiszt Tamás pszichológus