Járóbeteg szakellátás fejlesztése a Batthyány Kázmér Szakkórházban

Batthyány Kázmér Szakkkórház

A projekt azonosítószáma: EFOP-2.2.19-17-2017-00040
Kedvezményezett: Kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház (Kisbér, Iskola u. 11.)
Elnyert támogatás összege: 228 308 818 Ft
Támogatási intenzitás: 100 %
Támogató alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap
Projekt kezdete: 2018. január 1.
Projekt tervezett befejezése: 2019. június 30.

A projekt tartalma:

A 100 százalék támogatási intenzitású projekt kiemelt célja az aktív fekvőbeteg ellátást nélkülöző kisbéri járásban a lakosság egészségügyi ellátásának minőségi fejlesztése, a járóbeteg ellátások hozzáférhetőségének javítása, a járóbeteg ellátás színvonalának emelése főként a sebészeti beavatkozások és a laboratóriumi vizsgálati lehetőségek szakmai bővítésével, a lakosságközeli labor szolgáltatások-biztosítása, a járóbeteg szakrendelések szolgáltatási palettájának bővítése, a járóbeteg szakellátás épületének fejlesztésével az ellátási épített környezet betegbiztonsági feltételeinek javítása, a beteg- és dolgozói komfortérzet javítása.

Az eszközbeszerzés során 2 STE kapacitású autoklávot, hordozható méretű „kis” ultrahang készüléket, közepes kapacitású klinikai kémiai automatát, közepes kapacitású haematológiai automatát, labor asztali centrifugát, elektromos sebészeti kést, automata műszermosó készüléket, video-processzort, video-kolonoszkópot, video-gasztroszkópot, monitort és immunkémiai automata vásárol az intézmény.

A felújítás keretében az 1857-ben emelt, jelenleg a járóbeteg szakellátásnak helyet adó épület szigetelési és az ezzel járó helyreállító kivitelezési munkálatai zajlanak. A korszerűsítést és felújítást a falak nagymértékű vizesedése tette szükségessé, a 2-3 méter magasra kúszó víz az épületben dolgozók egészségét veszélyeztette és a betegek komfortérzetét is rontotta. A felújítással érintett szakrendelő helyiségek összes alapterülete 800 négyzetméter, a fejlesztésben érintett szakmák: laboratóriumi ellátás, sebészeti ellátás, mozgásszervi rehabilitációs ellátás, gasztroenterológiai ellátás.

A beruházás eredményeként megszűnik az épület vizesedése, az ellátásra szolgáló terek komfortosabbá, biztonságosabbá válnak, a projekt hozzájárul a járóbeteg szakellátás hosszútávú, zavartalan lebonyolításához.

VISSZA A PÁLYÁZATOKHOZ